Зе улесливість до Трампа вдарила по Україні: західні ЗМІ пишуть, що Зеленський спалює мости в Європі (ОГЛЯД)

Зеленський «спалює мости в Європі»: так захід відреагував на його критику Німеччини та Франції заради лестощів Дональду Трампу.


Лестощі та ієрархічність. Цікаві моменти розмови Зеленського з Трампом

Американський журналіст Джош Рогін вважає, що Білий дім просто «кинув Зеленського під автобус, оприлюднивши те, як Зеленський образив Меркель та Макрона». Зокрема, Зеленський там каже: "Коли я розмовляв із Ангелою Меркель, вона говорила про Україну, але вона не робить нічого..."

Європейське видання EuObserver виходить із заголовком «Український президент спалює мости в Європі». Оглядач Ендрю Реттман вважає, що ця ситуація навколо критики Зеленським Франції та Німеччини може нашкодити його відносинам iз цими державами. Це, в свою чергу, зіграє на руку Росії, переконаний автор, – передає Радіо Свобода.

Західний банкір Тімоті Еш погоджується, що Зеленський не виглядає добре після таких слів у бік Франції та Німеччини.

Є один оглядач, який вважає інакше: «Не впевнений, що це дуже зашкодить Зеленському з Меркель та Макроном. Його коментар був у контексті економічних санкцій проти Росії. Ні Берлін, ні Париж не здивуються, що Київ вважає, що вони повинні робити більше, коли мова йде про санкції», – написав у своєму Twitter експерт аналітичного центру Brookings Institution, експосол США у Києві Стівен Пайфер.

В американській газеті The Washington Post пишуть, що США – не єдиний друг України. І хоча Вашингтон підтримував Київ від початку незалежності, інші держави також зробили суттєвий внесок. Так, наприклад ЄС та його фінансові інституції надали від 2014 року понад 16,5 мільярдів доларів. Окремо фінансово допомагали Німеччина, Велика Британія і навіть Японія, йдеться у статті.


Німецькі ЗМІ широко наголосили на тому, скільки Берлін вклав в Україну

.

«Німеччина від початку кризи в Україні надала їй допомогу розміром майже в 1,4 мільярди євро», – йдеться в статті Spiegel.

На розвиток України Німеччина витратила 544 мільйони євро, на гуманітарну допомогу 110 мільйонів євро, а також фінансовий кредит на суму 500 мільонів євро, ще 25 мільйонів на заходи щодо стабілізації ситуації в країні, і ще близько 200 млн євро, виплачених через канали ЄС, пише видання із посиланням на Федеральний уряд Німеччини.

Ба більше, згідно з даними OECD, Німеччину можна назвати найбільшим донором України після ЄС та США, йдеться в німецькій газеті Zeit.

Що сказав Зеленський

За словами українського президента, оприлюдненими Трампом на тлі його власного скандалу – канцлер Німеччини Анґела Меркель та президент Франції Еммануель Макрон начебто «не працюють стільки, скільки повинні працювати для України. Виявляється, що, хоча логічно, Європейський союз повинен бути нашим найбільшим партнером, але технічно Сполучені Штати є набагато більшим партнером, ніж Європейський союз, і я дуже вдячний вам за це, тому що Сполучені Штати роблять дуже багато для України. Набагато більше, ніж в Євросоюзі, особливо коли мова йде про санкції проти Російської Федерації», – сказав Зеленський.

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

скандал німеччина сша україна зеленський трамп

Знак гривні
Знак гривні