Для Хрещатика обирають дерево, яке зможе вижити в жорстких екологічних умовах, у яких живуть люди

В КМДА зазначили, що каштан «не дуже добре себе почуває в центральній частині міста». Про людей не говорили.

За результатами онлайн-опитування «Обери дерево для Хрещатика» кияни обрали для висадки на Хрещатику платан гібридний, гіркокаштан червоноквітковий та вишню пташину Plena.

Про це під час прес-конференції повідомив начальник управління екології та природних ресурсів КМДА Андрій Мальований, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Згідно з експертними висновками фахівців-екологів, на жаль, каштан, виходячи з кліматичних умов, із загазованості, з екологічної ситуації, яка є в центральній частині міста Києва, часто хворіє й не дуже добре себе почуває в центральній частині міста», – сказав Мальований.

Також він додав, що питання щодо вибору дерев обговорюється з експертами та громадськістю. Наразі остаточного рішення ще не ухвалили. Зараз в управлінні екології та природних ресурсів КМДА консультуються з фахівцями, екологами, дендрологами.

Андрій Мальований зауважив, що одним із переможців опитування серед киян є гіркокаштан.

«На жаль, ми бачимо, що каштан і гіркокаштан в наших кліматичних умовах, в умовах урбанізованого міста, в зв’язку з температурним режимом, з наявністю шкідників не дуже добре себе почуває. Можна констатувати, що каштан на сьогодні в Києві часто хворіє й швидко помирає. Нам дуже важлива думка киян, експертів, дендрологів щодо того, які дерева можуть довго жити на Хрещатику, яку систему поливу й лікування застосувати, виходячи з реалій Києва», – сказав він.

Як повідомили в «Київзеленбуді», деякі види дерев, що раніше були висаджені на вулиці Хрещатик у місті Києві, не витримують підвищення рівня засоленості грунтів і високого рівня загазованості повітря. Особливо це стосується дерев, що розташовані безпосередньо біля проїжджої частини. Тому постало питання про заміну їх на більш стійкі та витривалі породи.

Питання про зменшення загазованості чи створення велопішохідного центру навіть не ставлять.

маразм екологія місто транспорт київ автомобілі абзац

Знак гривні
Знак гривні