При будівництві доріг в Україні тепер обов'язкові велосмуги

Міністерство регіонального розвитку запровадило обов’язкове проектування велосипедних доріжок та смуг під час нового будівництва чи реконструкції доріг в Україні.

Про це заявив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лев Парцхаладзе, - передає Громадське.

Поки що це часом виглядає отак: вулиця Драгоманова

«У нас, можливо, теж чимало людей хотіли би так їздити на роботу, але через відсутність організованого велосипедного руху, окремих велодоріжок та смуг це не тільки незручно, а ще й небезпечно. Тому в нових ДБН (державні будівельні норми - ред.) щодо вулиць і доріг ми ввели обов’язкове проектування велодоріжок і смуг на дорогах та прописали чіткі вимоги щодо їх влаштування та параметрів», — сказав він.

Велосипедні доріжки та смуги, згідно з новими правилами, необхідно розташовувати у житлових та промислових районах, на магістральних вулицях, вулицях місцевого значення, селищних та сільських дорогах, які ведуть до житлових та громадських будинків тощо.

За словами Парцхаладзе, такі зміни дозволять суттєво підвищити безпеку та комфорт, зокрема, велосипедистів на дорогах та сприятимуть активному розвитку велосипедного руху як альтернативи громадському транспорту.

місто транспорт київ автомобілі будівництво

Знак гривні
Знак гривні