У США шукають свідків Голодомору

Український конгресовий комітет Америки звертається до українських громад в США із проханням допомогти у пошуку людей, що пережили Голодомор і проживають у США. Повідомлення про це опубліковано на сайті організації.

Комітет розшукує свідків Голодомору, щоб перейняти від них досвід та спогади, а також вшанувати їх під час міжнародної конференції «Оцінюючи Голодомор», яка 5-6 листопада відбуватиметься в Прінстонському клубі у Нью-Йорку. У цій дводенній конференції візьмуть участь провідні світові вчені, що займаються вивченням Голодомору.

«Якщо ви пережили Голодомор, або знаєте того, з ким можна зв’язатися щодо цього майбутнього заходу вшанування, просимо сконтактуватися із Крайовою канцелярією УККА», – зазначено у повідомленні.

«Голодомор входить до числа найстрашніших випадків жорстокості одних людей у відношенні до інших, і, мабуть, є найбільш жахливим прикладом використання їжі у формі зброї. Ми повинні вшанувати пам’ять жертв і робити все можливе, щоб подібні трагедії більше ніколи не повторилися», – йдеться у зверненні УККА.

Нагадаємо, з нагоди відзначення 80-х роковин українського Голодомору 1932-33 років в Україні презентують велику Електронну книгу пам’яті. Чикаго вже розпочало вшанування річниці Голодомору. Фундація Українського Геноциду-США оголосила програму заходів, приурочених пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років.

Джерело: vidia.org.

сша голодомор україна історія

Знак гривні
Знак гривні