Північна Корея поставила РФ ще понад тисячу контейнерів з боєприпасами, — посол США при НАТО

США мають інформацію, підтверджену супутниковими знімками, про те, що Північна Корея поставила в Росію більш як тисячу контейнерів з боєприпасами.

Джерело фото: Слово і діло
Джерело фото: Слово і діло

Про це повідомила посол США при НАТО Джуліан Сміт, передає Укрінформ.

«У нас є нова інформація про те, що КНДР недавно поставила додаткові озброєння в Росію для застосування у війні проти України. За нашою інформацією, КНДР передала РФ понад тисячу контейнерів військового обладнання та боєприпасів», – сказала представниця США.

Вона також повідомила про наявність супутникових знімків, на яких видно переміщення цих контейнерів з Північної Кореї в Росію на вантажних суднах.

Читайте також: Північна Корея постачає Росії зброю через спеціальну економічну зону на кордоні з Китаєм і РФ

«Ми рішуче засуджуємо КНДР за передачу росіянам такого озброєння, яке, безсумнівно, буде використано для атак на український народ, українські міста, а також у подальшій незаконній війні РФ», – зауважила Сміт.

За її словами, у США вважають, що Пхеньян в обмін на боєприпаси хоче отримати від Росії інші військові технології. Не виключено, що в цьому «списку бажань» КНДР є винищувачі, ракети земля-повітря, бронетехніка, обладнання для виробництва балістичних ракет та інші озброєння.

Сміт підкреслила, що Сполучені Штати продовжать стежити за розвитком ситуації та виявляти будь-які спроби поставити в Росію озброєння.

Нагадаємо, за інформацією Генштабу ЗСУ, російські окупаційні війська вимушені використовувати артилерійські та мінометні снаряди низької якості з Північної Кореї через брак власних запасів. Ці боєприпаси іноді розриваються прямо у стволах гармат та мінометів окупаційних сил.

Читайте також: Північна Корея почала масштабні постачання зброї Росії підпільним маршрутом, – RUSI

союзники рф росія-кндр НАТО сша боєприпаси

Знак гривні
Знак гривні