Школярі за учнівським можуть їздити Києвом безкоштовно до 31 грудня. Тим часом треба зробити "е-квиток", але поки система працює "тестово"

З 1 січня 2022 року діятимуть нові правила – учнівський "електронний квиток".

Із початком нового навчального року у Київміськадміністрації повідомили, що у міському транспорті столиці діти можуть їздити безкоштовно за учнівським квитком старого зразка ще до 31 грудня, а вже з 1 січня діятимуть нові правила – учнівський електронний квиток.

«Батьки учнів усіх шкіл Києва можуть замовити електронний учнівський квиток онлайн. Для замовлення батькам чи опікунам потрібно зареєструватись на порталі scard.kyivcity.gov.ua, де можна подати заявку на учнівський е-квиток. Дані в системі підтверджує працівник школи, де навчається дитина. Валідована заявка передається на виробництво. За всіма етапами можна прослідкувати в особистому кабінеті. Отримати готові е-квитки учні, як і раніше, зможуть у своїх школах», – повідомили в КМДА з посиланням на роз’яснення від столичного метрополітену.

Очікується, що поступово електронними учнівськими квитками будуть забезпечені всі школярі столиці без зайвих довідок, заяв та відвідин адміністративних установ, вказали в КМДА.

Наразі система, оператором якої є КП «ГіОЦ», працює у тестовому режимі.

Радіо Свобода

київ транспорт школа реформи технології

Знак гривні
Знак гривні