США виділять іншим країнам 60 млн доз вакцини AstraZeneca. Можливо, перепаде й Україні

Ми вже раніше писали: у США намічається 50 млн зайвих доз AstraZeneca. Штати вже діляться із сусідами. Це шанс і для України

Reuters: Dado Ruvic
Reuters: Dado Ruvic

Ці дані підтвердились офіційно:

Адміністрація президента США Джо Байдена планує виділити 60 млн доз вакцини AstraZeneca іншим країнам.

«США виділять 60 млн доз AstraZeneca іншим країнам, коли вони будуть доступні», – написав у Twitter головний радник Білого дому з боротьби з коронавірусом Енді Славітт.

Коли це станеться і в які країни Вашингтон відправить вакцину, він не уточнив.

У США зберігаються мільйони доз вакцини від AstraZeneca, але вона не використовується через відсутність офіційного схвалення регулятора до застосування цієї вакцини.

Прессекретарка Білого дому Джен Псакі зазначила, що у США «немає потреби використовувати AstraZeneca в боротьбі з COVID у наступні кілька місяців», бо в країні вже дозволені й доступні у великих кількостях три інші вакцини.

«Адміністрація розглядає варіанти розподілу виготовленої в США вакцини AstraZeneca протягом кількох наступних місяців. Перш ніж будь-які дози AstraZeneca будуть відправлені зі США, Агентство контролю за медикаментами й харчовими продуктами (FDA) підтвердить, що вони відповідають вимогам якості», – пояснила Псакі.

Прессекретарка Білого дому також зазначила, що найближчим часом адміністрація США оголосить більше деталей про плани розповсюдження вакцин серед інших країн.

Адміністрація Байдена раніше заявляла, що в її пріоритеті спочатку вакцинувати американців, а вже потім думати про інші країни, зазначає видання Hill. Але останнім часом епідеміологічна ситуація в країні сильно покращилася.

пандемія сша вакцинація вакцини коронавірус

Знак гривні
Знак гривні