Терміново: Трамп оголосив про свою перемогу і звернувся до Верховного суду із закликом зупинити підрахунок решти голосів

Найгірший сценарій "виборів, які будуть оскаржені" почав втілюватися у життя.

Як повідомляє "Атлантік", виступаючи в Білому домі в середу близько 2:25 ночі, Трамп оголосив про перемогу і заявив, що решта результатів не надходить через порушення (що є неправдою). "Це шахрайство з американським народом, – безпідставно сказав Трамп. – Це бентежить нашу країну. Ми готувалися до перемоги на цих виборах. Чесно кажучи, ми справді виграли ці вибори".

Чому подібні кроки можуть викликати насильство - Vox



Трамп пообіцяв звернутися до Верховного суду США з вимогою припинити підрахунок голосів, який досі не завершився. "Ми хочемо, щоб усі голосування припинилися", – сказав він. «Ми не хочемо, щоб вони знаходили бюлетені о четвертій годині ранку та додавали їх до списку. Це дуже сумний момент " – додав Трамп.

Варто зауважити, що не підрахованими залишаються надіслані поштою бюлетені, які – як очікують – у більшості були за Джо Байдена.

Навіть без кінцевих результатів вже є кілька уроків. Опитування на рівні штатів, що свідчили про істотний відрив для Байдена, знову, як і в 2016 році, провалилися. (Все ще ймовірно, що Байден виграє загальнонаціональне голосування).

Найближчими годинами та днями, а можливо, і тижнями, відбудеться безліч судових процесів та зустрічних позовів, оскільки кандидати прагнутимуть отримати через суди більше голосів (або зменшити голоси суперника), а виборчі чиновники намагатимуться з’ясувати, хто насправді переміг.

трамп вибори сша

Знак гривні
Знак гривні