Що робити з кафе після карантину? Виносити надвір. Отже, треба потіснити машини і створити більше пішохідних зон (ІЛЮСТРАЦІЇ)
Але, мабуть, Україна й тут піде своїм особливим і протилежним шляхом, як і з велосипедами (увага, сарказм).
![Ілюстрації Мастерсона-Сміта](/media/images/1_FAK5Nm5.original.jpg)
Обов'язкова вимога соціального дистанціювання означатиме, що багато ресторанів муситимуть надовго зменшити місткість усередині.
Це означатиме, що приємні тераси стануть ключовими для виживання ресторанів, вважає архітектор Бен Мастерсон-Сміт, — пише журнал архітектури та дизайну DeZeen.
![Столи мають ширину два метри; відстань між групами людей — теж два метри](/media/images/2_UH12uNu.original.jpg)
Мастерсон-Сміт переконує, що необхідно зробити пішохідними більше зон. Оскільки він лондонець, то передусім говорить про район Сохо в Лондоні (однак це мало би стосуватися й інших міст).
Обмежуючи дороги для автомобільного трафіку, можна створити можливість для соціального дистанціювання пішоходів, а також створити умови для виживання кафе та ресторанів.
![Між різними зонами — гігієнічні екрани-розділювачі](/media/images/3_xdlNsJL.original.jpg)
Детальніше в DeZeen.