На часі: "ковчег" для мандрів у самоізоляції (ФОТО)

Як ми вже писали, через бажання людей пересуватись і водночас страх контактів, New York Times прогнозує бум "road trips". Ось приклад "довгострокового рішення": щоб ви розуміли, тут є повноцінне двоспальне ліжко, душ і навіть пральна машина.

Стартап зі шатату Колорадо, який має характерну назву Land Ark ("земний ковчег"), створив свій перший пересувний дім площею в 33 квадратних метри (це приблизно як однокімнатна квартира радянського типу "гостинка).

Подружня пара архітекторів, що заснувала компанію, пояснила, що хотіла придбати невеликий будинок – але не була певна, де оселиться. На той момент вони жили в Техасі.

Мікробудинків, у принципі, достатньо – як і кемперів. По суті, пара захотіла щось середнє.

До того ж, їм хотілось естетики, які підходила б для американських прерій, Скелястих гір та, можливо, Середнього Заходу.

Тож вони створили власний проєкт.

Спершу, ще з 2012 року, вони жили й мандрували у трейлері на колесах завбільшки 22 квадратних метри – але для довгострокової перспективи навіть на двох людей це виявилося затісно.

Тож замислилися над розширенням: створенням будинку на "півтора поверхи" та, як видно, збільшенням верхнього поверху – при цьому зважаючи на необхідність вписуватися в усі нормативи правил дорожного руху.

Також поступово додавали функціонал: наприклад, пральну машину.

"Ми вчились і розробляли на ходу, через прямий досвід... життя фул-тайм упродовж багатьох років у дуже різних кліматичних умовах".

Цей останній будинок фургон важить 8 тонн і розроблений для того, щоб його тягнув автомобіль типу SUV або пікап.

Довжина – 9 метрів, висота – 4 метри, ширина – 2.6 м.

Детальніше – в журналі архітектури та дизайну DeZeen.

транспорт мандри карантин архітектура сша

Знак гривні
Знак гривні