Дослідження показало очевидне: в містах більше користуються велосипедами, як тільки з'являється інфраструктура

За результатами дослідження, люди надаватимуть перевагу велопоїздкам, якщо в місті облаштовані велодоріжки.

В англійському місті Ньюкасл провели дослідження, замінивши подвійну проїжджу частину однієї з центральних вулиць на широкий тротуар з велодоріжкою довжиною в 400 м.

Відтак було помічено чотириразове збільшення числа містян, що почали користуватися вулицею та їздити велосипедом, повідомляє Хмарочос із посиланням The Guardian.

Проміжні висновки урядового звіту показали, що 14 не поєднаних між собою систем велодоріжок у восьми містах Англії, що є частиною урядової програми Cycle City Ambition Fund (CCAF), скоротили річну кількість автопоїздок на 440 000 машин. Фактично, вони замінили два млн кілометрів, які раніше проїжджали автоводії, і зробили велотранспорт значно привабливішим.

Цього тижня уряд оголосив, що на розвиток велоінфраструктури та громадського транспорту (автобусів) витратять 5 млрд фунтів стерлінгів. Розвивати їх будуть наступні п’ять років, включаючи облаштування 250 миль веломаршрутів. За словами урядовців, ці велосполучення мають бути облаштовані відповідно до нових стандартів.

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

транспорт місто британія

Знак гривні
Знак гривні