31 березня вкотре обіцяють скасувати жетони в метро Києва

Жетони в київському метро обіцяють скасувати вже 31 березня, поїздки на зелених картках можна буде використовувати ще рік.

Київський метрополітен оголосив нову дату виведення з обігу жетонів – 31 березня. Адже про це йдеться у проєкті розпорядження КМДА, - передає Хмарочос.

«Рішення про перехід на е-квиток та дане розпорядження передбачають, що жетони працюватимуть до 31 березня (так-так, ми знаємо, що процес виглядає вічним)», – пише пресслужба метро.

Тож із першого квітня разові поїздки можна буде купувати лише у форматі QR-квитків. Наразі термінали для зчитування QR-квитків працюють лише на 11 станціях. З цього приводу в інтернеті ходить ось такий мем:

Поїздки на зелених картках можна використовувати ще рік – до кінця березня 2021 року. Але поповнити їх буде не можна вже з квітня цього року.

Раніше повністю вивести жетони з обігу обіцяли 30 жовтня 2019 року. Але за два тижні до заявленої дати повного переходу на електронний квиток у КМДА заявили про відтермінування через «невирішені проблеми поїздок для пільгових категорій пасажирів».

Потім пресслужба метро повідомляла, що жетони повністю замінять разовим QR-квитком «до зимових свят». За даними метрополітену, жетонами користуються 13% пасажирів. Протягом останнього півріччя 2019 року жетони припинили продавати на низці станцій.

Зазначимо, що в розпорядженні КМДА також ідеться про запровадження добових квитків на 24, 48 та 72 години. Вказана в документі вартість – 100, 150 та 200 грн відповідно – викликала суперечки в соцмережах. Водночас радник Київського міського голови Максим Бахматов зазначає, що ця вартість ще буде переглядатися.

Тестування електронного квитка у Києві почали першого листопада 2018 року. Рішення про запровадження єдиного електронного квитка у громадському транспорті Верховна Рада ухвалила на початку 2016 року.

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

транспорт київ курйоз

Знак гривні
Знак гривні