З метро на Троєщину й е-квитком поки не вийшло - то тепер Києву й передмістям обіцяють S-Bahn

Міністерство інфраструктури планує здійснити проєкт Київ S–Bahn, що має з’єднати міський транспорт Києва з приміськими залізничними станціями.

Згідно з цим проєктом, для всієї системи транспорту Києва працюватиме єдиний квиток. Про це повідомив Міністр інфраструктури Владислав Криклій під час виступу на інвестиційному форумі RE:think. Invest in Ukraine у м. Маріуполь.

«Маршрут протяжністю більше 300 км має з’єднати Київ та майже 50 залізничних станцій, а також станції метро. 53 млн. осіб – запланований щорічний обсяг перевезення. Єдиний квиток на всьому маршруті», – сказав Владислав Криклій.

До речі, на цьому ж форумі міністр інфраструктури заявив, що чотири українських аеропорти (Херсон, Чернівці, Запоріжжя і карго термінал Білої Церкви ) віддадуть у концесію.

Нагадаємо, поки що переносять і простіші речі: Е-квиток у Києві планують запустити у квітні 2020 року. Його відклали через технічну неготовність.

Раніше в КМДА планували повністю перейти на е-квиток 31 жовтня. Передбачалося остаточне вилучення з обігу жетонів метро та талонів у наземному транспорті.

В метрополітені повідомляли про те, що згодом відмовляться і від зеленої картки. Натомість оплата проїзду мала здійснюватися за допомогою QR-квитків, Kyiv Smart Card та інших електронних способів оплати.

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

транспорт київ

Знак гривні
Знак гривні