Російські тролі у США агітували за Сандерса і Трампа, починали срач щодо мігрантів, володіння зброєю, екології і т.п.

Російські акаунти, що видають себе за американців, виступали по обидва боки питань, що поляризують суспільство, в Інстаграмі, напередодні президентських виборів-2020 у США.

Про це йдеться у звіті Graphica.com, організації з кібербезпеки.

21 жовтня Фейсбук оголосив про видалення 50 акаунтів з Інстаграму, що постять про американські політичні й соціальні проблеми та майбутні вибори.

Фейсбук виявив, що ця операція "велася з Росії" й показувала зв'язки з тролефермами, які раніше втручались у вибори у США в 2016 році.

Ці акаунти - насправді пов'язані з одним центром - заявляли, що нібито репрезентують американських чорних активістів, активістів проти поліцейського насильства, навпаки, підтримувачів поліції, групи ЛГБТ, християнських консерваторів, мусульман, екологів, прихильників вільного володіння зброєю, прихильників Берні Сандерса (один з найбільш лівих демократів), Дональда Трампа тощо.

Цікаво, що акаунти з різних полюсів виступали проти Джо Байдена (демократ).

Групи намагалися приховати своє походження - надаючи перевагу "безпеці" перед зростанням аудиторій.

Багато з них постили тільки "меми" без власного тексту. Якщо ж був текст - то він брався з вірусних постів справжніх американців - поширювали те, що їм потрібно.

Більшість акаунтів мали невисоку кількість прихильників - переважно до 5 тисяч, але розміщених стратегічно, переважно таргетованих на штати, які завжди коливаються у своїй політичній підтримці (найбільше - Флорида).

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

соцмережі байден кримінал сша безпека росія вибори трамп інтернет

Знак гривні
Знак гривні