Забудовник намагається забрати землю з-під скверу Небесної Сотні

Заявники посилаються в суді на начебто нововиявлені обставини.

Колишні власники земельної ділянки на вулиці Михайлівській, де розташовано Сквер Небесної Сотні, подали заяву про перегляд судового рішення про повернення скверу у власність Києва. Про це повідомив радник міського голови Володимир Бондаренко, якого цитує Хмарочос.

Заявники – компанія GPP Developers Ltd – посилаються на нововиявлені обставини, а саме – нібито неправильно проведену експертизу щодо належності земельної ділянки до земель історико-культурного призначення.

Нововиявленою обставиною GPP Developers Ltd вважає те, що під час проведення експертизи землі експерт нібито послуговувався картою «Меж пам’ятки національного значення “Культурний шар міста Ярослава”» 2009 року, а не 2007 року.

Компанію GPP Developers Ltd пов’язують з ексдепутатом Олександром Супруненком, зятем ексмера Леоніда Черновецького.

У прокуратурі Києва повідомили, що подали до суду свої пояснення у справі та клопотання про залишення заяви компанії GPP Developers Ltd без розгляду у зв’язку з пропуском строків.

Також у прокуратурі стверджують, що зазначені заявником обставини не можуть вважатися нововиявленими, а наявність такої інформації не впливає на вирішення судом справи по суті.

«Ми планували реконструкцію скверу, повернення йому слави майданчика культурного життя міста. А тепер знову входимо в судові процеси», – прокоментувала керівниця ГО «Місто-сад» Євгенія Кулеба.

12 років тому ділянку площею 0,25 гектара продали компанії Укрінвестресурс під побудову бутік-готелю. Поряд забудовник зобов’язувався облаштувати сквер, для чого місто передало йому в оренду ще пів гектара. Пізніше ділянку кілька разів перепродавали.

У 2014 році місцеві жителі своїми силами і за власні кошти облаштували Сквер Небесної Сотні. Прокуратура звернулася до Господарського суду з вимогою визнати виділення землі незаконним, оскільки та мала історико-культурне значення.

2015 року Київрада розірвала договір оренди земельних ділянок і створила сквер на цьому місці. 2018 року Верховний суд остаточно повернув ділянку у комунальну власність.

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

суд київ будівництво

Знак гривні
Знак гривні