Якщо Рада прийме законопроєкти влади – ми прокинемось у країні, схожій на Білорусь. Точка зору

Через два тижні українці прокинуться в країні, що нагадує Білорусь, якщо законодавчі ініціативи нової влади будуть схвалені парламентом.

Дивіться також:

Лукашенко з Інстаграмом. Зеленський, як і білоруський диктатор, любить публічно накричати на підлеглих і боїться Росії

Про аналіз законопроєктів заявила нардепка від ЄС Вікторія Сюмар на підставі аналізу низки пропонованих законопроєктів, – передає Цензор.

"За 5 останніх років ми так багато дискутували про демократію, права людини, баланс влади та незалежність силових органів... Зараз на це блискавично плюють", – написала нардепка, коментуючи запропоновані зміни до закону про прокуратуру.

Зокрема зазначається, що цим законопроєктом хочуть припинити повноваження кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів і передати її функції генпрокурору. Разом з іншими проєктами законів очікується повна концентрація всіх силових структур в одних руках, переконана Сюмар.

"А знаєте, що тепер означає закон про "перезавантаження влади"? Незалежні держсекретарі скасовуються, конкурси теж, кількість заступників у центральних органах виконавчої влади з двох збільшується до п'яти, ну і захист права державної служби – скасовується", – пише вона.

"А знаєте, що таке Забезпечення відкритості та прозорості діяльності ВР? Окрім незачитування прізвищ депутатів та їхніх запитів, ще й позбавлення, по суті, права опозиції подавати запити президентові. Тепер для цього треба буде 226 депутатів, а не 150, як раніше", – продовжує нардепка.

"Якщо раніше порядок денний формувався за пропозицією депутатських фракцій і комітетів ВР, то тепер вводиться поняття План законопроектних робіт. І хто його визначає? Один спікер. Тому не варто Раду скорочувати до 300 депутатів. Достатньо залишити Одного. Або Одну. Одну зелену кнопку", – додає Сюмар.

"І нарешті. Продати Державу Україну. Не окремі держпідприємства, які варто таки приватизувати. А всі державні об’єкти. Продати. Все. Одним і простим законом", – резюмує представниця "Євросолідарності".

"За два тижні ми з вами прокинемося в іншій державі, яка значно більше буде схожа на вчорашню Білорусь, ніж на сьогоднішню Україну", – підсумовує Сюмар.

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

законопроект україна зеленський лукашенко білорусь

Знак гривні
Знак гривні