Незаконне звільнення з Антимонопольного комітету. Те, чого монополісти не могли добитися від Порошенка, виконав Зеленський

Йдеться про звільнення Агії Загребельської, яка намагалася протистояти монополістам. Згідно з чинним законодавством, президент не може звільнити держуповноваженого Антимонопольного комітету без відповідного подання прем'єр-міністра. Про це повідомляли главі Антимонопольного комітету Терентьєву в АП Петра Порошенка у відповідь на пропозицію Терентьєва звільнити Загребельську. Офіс президента Володимира Зеленського виконав пропозицію Терентьєва про звільнення держуповноважених Антимонопольного комітету.

Про це на своїй сторінці в Фейсбук написав журналіст проєкту "Наші гроші" Юрій Ніколов.


Декларації в НАЗК використовують, щоб за гроші "тримати за я*ця" будь-кого (ФОТО)

"Час таки дивовижних історій))) До нас потрапив дивовижний документ: глава порошенківської Адміністрації президента Райнін чорним по білому написав Терентьєву, що звільняти Агію Загребельську без подання прем'єр-міністра - не можна за законом! От не можна і все!!!! Тобто, очільники АМКУ в Адміністрації президента заявили, яка норма закону діє щодо звільнення держуповноважених - тільки через голову прем'єр-міністра. Але наш герой не здався, а дочекався, коли на Банковій зміниться влада, і написав уже новому Офісу президента, що хоче звільнити Загребельську, і що закон дозволяє це робити без прем'єрського подання. І в Офісі дивним чином повелися на цю маячню", - розповів він.

"По суті, у мене залишилося одне питання: з якої причини Офіс президента Зеленського повівся на Терентьєва?

(А) рукожопіє - згадайте, мало хто очікував, що з новим президентом з'являться грамотні чиновники, здатні читати і виконувати закони не за принципом "я так бачу".

(Б) корупція - звільнити Загребельську і залишити ахметовського захисника Терентьєва, це жодною рукожопістю пояснити не можна.

Це як до виборів вимагати покарати Свинарчука, але залишити Букіна головою "Укроборонпрому" і продовжувати злив авіаційних технологій китайцям у косоворотках", - резюмував він.

5 липня президент Володимир Зеленський підписав указ про звільнення Загребельської з посади держуповноваженої АМКУ. Загребельська заявила, що підстав для звільнення немає, і пообіцяла оскаржити його в суді.

Підстави для звільнення держуповноважених АМКУ регулюються ч. 2 ст. 18 закону "Про Антимонопольний комітет України". Це стан здоров'я, власне бажання, грубе порушення службових обов'язків або вчинення злочину. Жодної з цих підстав щодо Загребельської не було, стверджує сама ексдержуповноважена.

Крім того, за словами Загребельської, до звільнення вона не отримувала жодних повідомлень з боку Адміністрації президента щодо її роботи в АМКУ.

В ОП, зі свого боку, посилаються на подання глави АМКУ. Терентьєв це заперечує.

Цензор

скандал корупція зеленський загребельська суд

Знак гривні
Знак гривні