Декларації в НАЗК використовують, щоб за гроші тримати за я*ця будь-кого (ФОТО)

З розмов суддів одізного Окружного адмінсуду Києва видно, як благу справу - декларації в Національному агенстві з запобігання корупції - використовують, аби, як висловився один з фігурантів справи, "тримати за я*ця" людей будь-якої статі:

Протоколи НАЗК, як спосіб тримати за «я@ця» чиновника з метою тиску на нього задля прийняття потрібних рішень. Або помсти, за прийняття не потрібних. Або звільнення тих, хто не готовий діяти в інтересах «колективу», - пише колишня уповноважена Антимонопольного комітету Агія Загребельна.

І головне, що це не таке коштовне задоволення. А знайти в декларації будь у кого можна будь що, адже система побудована таким чином, що декларацію не можна заповнити без помилок.

За кілька тисяч доларів бенефіціари створюють декларанту проблеми в НАЗК. Потім, ти потрапляєш в «справедливий суд». Після цього - в реєстр корупціонерів. Цей сценарій реалізовувався вже не один раз щодо багатьох службовців різного рівня.

Суспільство в своїй левовій частині не стає на захист. Навіть доброчесних. Бо корупційна частина державного апарату підтримує популістичну позицію «всі чиновники хабарники та ледарі».

І саме так, за допомогою НАЗК, інструмента, який було запроваджено для боротьби з корупцією, вона захищається. НАЗК забезпечує вимивання з системи інородних елементів, які не хочуть працювати за правилами системи. А ми продовжуємо утримувати це угруповання зі своїх податків.

Перезапуск НАЗК - не тема для обговорення. Кожен день продовження роботи НАЗК - це лічильник вимитих фахівців, незаконно отриманих тисяч доларів, жертв помсти системи. Поки ми говоримо про перезапуск НАЗК, вони беруть чергового чиновника за «я@ця» та укріплюються в своєму впливі.

суд скандал корупція

Знак гривні
Знак гривні