У Києві нарешті почали штрафувати за неправильне паркування

Інспектори пересуваються велосипедами.

З понеділка, восьмого липня, київські інспектори з паркування перейшли до нового етапу – фото- та відеофіксації порушень і виписування штрафів. Про це повідомив начальник Інспекції з паркування Дмитро Рахматуллін, якого цитує Хмарочос.

При цьому він зазначив, що інспектори досі не мають сертифікованих технічних засобів фотофіксації. Через це зроблені фото нікуди не пересилають. Повідомлення про штраф розміщують на лобовому склі автомобіля.

Днями інспектори почали користуватися велосипедами Nextbike. Кажуть, що це дозволяє уникати заторів, а також корисно й екологічно.

Наразі інспектори працюють переважно у центрі Києва, де, як стверджують, найбільша проблема з паркуванням: у Печерському, Шевченківському і частково Голосіївському районах.

Зараз інспектори працюють лише вдень через брак співробітників. Рахматуллін пообіцяв, що в разі збільшення штату організують позмінну роботу, щоб охопити проміжок часу з 8:00 до 22:00.

Штрафи виписують за такі порушення:

- розміщення автомобіля в зоні дії знаків, які забороняють стоянку або парковку – за це передбачається штраф у розмірі 255 грн;

- зупинка ближче ніж за 30 метрів від зупинок громадського транспорту – за це порушення та всі нижчезазначені передбачено штраф у розмірі 510 грн з евакуацією автомобіля;

- зупинка на пішохідних переходах і ближче ніж за 10 метрів від них з обох боків;

- зупинка ближче ніж за 10 метрів від виїздів з прилеглих територій і безпосередньо в місці виїзду;

- зупинка на перехрестях та ближче ніж за 10 метрів від них з обох боків;
стоянка у місцях, де авто створює перешкоду для руху пішоходів.

Рахматуллін повідомив, що евакуюватимуть автівки на третьому етапі. Проте, за його словами, вже зараз інспектори періодично проводитимуть евакуацію.

Тим часом Центр організації дорожнього руху повідомив, що 10 липня здійснює рейд з евакуації автомобілів, припаркованих на смузі громадського транспорту на бульварі Тараса Шевченка.

Також, за словами Рахматулліна, пізніше інспектори почнуть штрафувати й за неоплату паркування. Це станеться, коли почне діяти автоматизована система контролю оплати вартості послуг з паркування (АСКОП). Штраф дорівнюватиме двадцятикратному розміру від вартості однієї години.

Кияни можуть повідомляти про порушення паркування за номером 15-51, телефонувати до поліції на номер 102 або у довідкову службу «Київтранспарксервісу» 0-800-300-516.

27 вересня 2018 року набув чинності новий закон про паркування. Перші інспектори з’явилися на вулицях Києва у квітні цього року, але обмежувалися попередженнями.

закон транспорт київ

Знак гривні
Знак гривні