Україна може відмовитися від безвізу з Ізраїлем через систематичне порушення прав українців на кордоні

Міністерство закордонних справ України не відкидає можливість скасування безвізового режиму з Ізраїлем, якщо права українських туристів і мандрівників будуть систематично порушуватися на кордоні.

Про це заявила речник МЗС Катерина Зеленко на брифінгу в Києві.

"У випадку, якщо іноземні уряди не будуть належним чином ставитися до боротьби з нелегальним наймом і працевлаштуванням на роботу українських громадян, якщо права українських туристів і мандрівників будуть систематично порушуватися, зокрема на кордоні, ми будемо переглядати умови поїздок громадян, у тому числі - доцільність збереження безвізового режиму для громадян тих країн, де права наших співвітчизників систематично порушуються", - сказала Зеленко.

"МЗС України вважає неприпустимим, щоб у кожному українському туристові на кордоні бачили порушника імміграційних правил через неготовність або небажання урядів боротися з практикою нелегального працевлаштування в своїх державах", - наголосила спікер.

Нагадаємо, між Україною й Ізраїлем виник скандал через недопущення групи ізраїльтян в Україну. У Держприкордонслужбі зростання відмов пояснили збільшенням кількості недобросовісних туристів.

Від початку року Україна не пустила в країну 96 ізраїльтян, а Ізраїль - 503 українців. У 2018 році Ізраїль не впустив 7730 українців.

Ситуація в аеропортах України та Ізраїлю стане темою двосторонніх консульських консультацій у березні.

Лівий берег

україна ізраїль туризм безвіз візи

Знак гривні
Знак гривні