TOEFL і не тільки: Міжнародні мовні тести тепер зараховують школярам в Україні (СПИСОК)

Міністерство освіти і науки України опублікувало перелік міжнародних мовних іспитів, результати яких можуть бути зараховані як оцінка за державну підсумкову атестацію з іноземної мови.

Зокрема, з англійської мови зараховуватимуть екзамени IELTS, TOEFL тощо, переглянути повний список можна тут:

Клікніть на картинку для збільшення

Важливо, що цього року вперше визначено кількість балів (оцінку), яку має набрати учень для зарахування сертифікату, - пише МОН.

Учні 9-х класів, які вивчали іноземну мову на рівні стандарту, можуть зарахувати міжнародний іспит рівня А2 і вище, а для класів із поглибленим вивченням – В1 і вище. Сертифікат або диплом має бути 2018 або 2019 року (до дня проведення атестації).

Для зарахування учень повинен звернутися з відповідною заявою до свого закладу освіти та надати копію сертифікату. Якщо випускник, що має сертифікат, не напише таку заяву, то оцінка виставлятиметься за результатами письмової атестації.

Нагадуємо, що цього року випускники 9-х класів вперше отримали можливість зараховувати результати міжнародних мовних іспитів як оцінку ДПА.

Учні 11-х класів, які вивчають іноземну мову за рівнем стандарт або академічним рівнем, можуть зарахувати міжнародний іспит рівня B-1 і вище, а для класів із поглибленим вивченням іноземних мов – В-2 і вище. Сертифікат або диплом має бути отриманий 2018 або 2019 року (до 28 травня 2019р. з англійської мови, до 27 травня 2019р. – з німецької, французької мов, тобто до днів проведення ЗНО з цих предметів).

Для зарахування учень повинен звернутися з відповідною заявою до свого закладу освіти та надати копію сертифікату. Якщо випускник не напише таку заяву, то оцінка ДПА виставлятиметься за результатами ЗНО.

Детальніше на сайті МОН

мова школа освіта реформи

Знак гривні
Знак гривні