США пред'явили звинувачення цілій компанії Huawei, зокрема, у промисловому шпигунстві

Міністерство юстиції США офіційно пред'явило 13 звинувачень китайському телекомунікаційному гіганту Huawei та фінансовій директорці компанії Мен Ванчжоу.

Влада США звинувачує компанію у шахрайстві з банками, перешкоджанні здійсненню правосуддя і крадіжці комерційної таємниці в американської компанії T-Mobile (такі дії також відомі як промислове шпигунство).

США розслідує справу проти Huawei за звинуваченням у крадіжці комерційної таємниці у компанії T-Mobile. Розслідування розпочали у зв'язку з цивільними позовами проти Huawei, зокрема, у Сіетлі, де суд визнав Huawei винною в незаконному привласненні технології T-Mobile.

Нагадаємо, що 1 грудня в Канаді затримали дочку засновника китайської компанії Huawei, фінансову директорку Мен Ванчжоу. Її затримали у Ванкувері на запит Сполучених Штатів, які розслідують можливе порушення компанією торговельних санкцій проти Ірану. Затримання Ванчжоу стало новим загостренням у торгових відносинах США та Китаю, які погодилися призупинити введення мит на товари.

Згодом у Польщі затримали двох співробітників Huawei за підозрою у шпигунстві на користь Китаю.

Громадське телебачення

кримінал сша технології суд Китай

Знак гривні
Знак гривні