Американський журналіст заявив, що у США скандал, як зі Spiegel, неможливий. Але він забув про аналогічний скандал у США

"Я щойно закінчив читати звіт Spiegel про те, як Клаас Релоціус обманув їх - і все, що я можу сказати: фактчекінг у Німеччині явно означає щось інакше, бо більшість, що йому зійшло з рук, просто не пройшло б в американський журнал, де є факт-чекери", - вважає американський фрілансер Ендрю Каррі.

Але американець Каррі сильно помиляється, так гордо говорячи про американський фактчекінг. Він і сам не провів фактчекінгу, роблячи свої заяви: був аналогічний скандал у США з журналістом Стівеном Глассом, який фабрикував цитати та події для матеріалів в американському журналі New Republic. Фабрикації також проходили в не менш респектабельний Rolling Stone.

Шахрай Релоціус (Релотіус) отримував міжнародні нагороди за свої псевдорепортажі в німецьких ЗМІ - але він не перший

"Зірка, що сходила" у США, так само, як німець Релотіус - молодий на той час журналіст Стівен Гласс три роки публікувався у "прогресивному" журналі New Republic, а також у Rolling Stone і ще кількох американських журналах.

Деякі статті Гласса були базовані повністю на вигаданих подіях. Кілька з них навіть підтримували негативні стереотипи про етнічні групи.

Станом на 2016 рік, вигадник-журналіст компенсував журналам New Republic, Rolling Stone, Policy Review 200 тисяч доларів за свої попередні вигадані публікації.

Так що гордий Ендрю Керрі зі своїми заявами про американський фактчекінг і сам сів у калюжу.

Доволі дивно для американця не провести такий простий фактчекінг: адже існує навіть відомий фільм на основі цих подій.

Ендрю Каррі пише: "схоже, що фактчекінг Spiegel звівся до того, що вони нагуглили з Гамбурга".

Втім, сам навіть не нагуглив про американські скандали.

Це була історія щодо легкого звинувачення інших за їхні помилки.

Німці також нагадали фейк у Нью-Йорк Таймс про те, як швейцарські корови помирають від спраги через зміну клімату.

Нагадаємо, Популярний німецький журналіст друкував вигадані репортажі, і про Україну теж

сша скандал німеччина змі

Знак гривні
Знак гривні