Легальність автобуса чи маршрутки тепер можна перевірити за номером авто (ЛІНКИ)

Укртрансбезпека відкрила дані про ліцензії перевізників. Відтепер можна сфотографувати номер маршрутки або ввести вручну та перевірити її ліцензію в OpenDataBot . Завантажити базу даних можна на державному порталі. Також можна додати бота OpenDataBot у месенджері Facebook, Telegram, Viber або Skype.

А то буває навіть і так

Перевірити можна всі види транспорту, які здійснюють пасажирські та вантажні перевезення, як регулярні так і не регулярні, – таксі, маршрутки, автобуси, вантажівки - пише Хмарочос

Якщо маршрутка не має ліцензії, це значить, що інспектори Укртрансбезпеки не перевіряли якість та безпечність транспортного засобу, кваліфікацію водія та наявність страхування. Пасажир нелегальної маршрутки, зокрема, не має права компенсації збитків у разі ДТП.

Найбільшу кількість ліцензій на перевезення автомобілів мають компанії «Північтранс» (2182 транспортних засобів), «Київтранс» (1804) та «Транс-сервіс-1» (1692).

За словами міністра інфраструктури Володимира Омеляна, 50-70% ринку пасажирських перевезень в Україні перебувають у чорній і сірій площині.

Приклад "переобладнаної" маршрутки Київ-Миколаїв:

Коментарі з миколаївського форуму:

транспорт дані україна

Знак гривні
Знак гривні