Двома губернаторами штатів у США стали вихідці з України.

Одразу двоє американців українського походження стали губернаторами двох штатів у США. Це сталося після проміжних виборів, які відбулися 6 листопада. Інформацію про це повідомило видання Заборона з посиланням на «Голос Америки».

Родина Полісів у Білому домі

Колорадо

43-річний член Демократичної партії Джаред Поліс здобув перемогу в Колорадо. Він – представник третього покоління іммігрантів, які прибули до США з Польщі та України на початку 20 століття.

«Будучи настільки близьким до іммігрантського досвіду, я рішуче стаю на захист прав іммігрантів та біженців, звичайно, з огляду на досвід євреїв до Другої світової війни не так багато країн хотіли приймати єврейських біженців», – наголосив він.

Поліс із 2009 року представляє свій штат у Конгресі, а до того він був підприємцем, засновником компаній BlueMountain.com та ProFlowers.

Поліс – відкритий гей. Разом зі своїм партнером він виховує двох дітей. Поліс – перший батько, який став представником ЛГБТ у Конгресі.

Іллінойс

Губернатором штату Іллінойс став Джей Роберт Пріцкер, мільярдер та демократ. Він походить із родини українських емігрантів і є одним з 11 мільярдерів сім’ї Пріцкер, яка належить до 15 найзаможніших родин світу. Статки родини оцінюються у $33,5 млрд.

«Я походжу з українських євреїв і гордий працювати з місцевою спільнотою тих, хто пережив Голокост», – зазначав Пріцкер.

сша україна суспільство вибори історія

Знак гривні
Знак гривні