Вийшов на українські колії перший локомотив General Electric Тризуб (ФОТО)

Перший локомотив компанії General Electric, поставлений для потреб Укрзалізниці, здійснив тестовий проїзд українською колією.

Тепловоз протягнув рухомий склад зі станції «Кременчук» у напрямку станції «Ромодан».

Загальна довжина першої поїздки локомотива склала 150 кілометрів, — пише Громадське.

Керувала тепловозом локомотивна бригада, яка раніше проходила випробування на локомотивах General Electric у Казахстані.

Раніше повідомлялось, що General Electric поставила в Україну вже 15 локомотивів.

23 лютого 2018-го Укрзалізниця та американська корпорація General Electric підписали мільярдний контракт. Рамкова угода передбачає модернізацію локомотивів та будівництво нових. Однією з умов угоди є локалізація виробництва локомотивів в Україні: на першому етапі — 10%, пізніше — 40%.

11 вересня в Україну прибув перший локомотив американської компанії General Electric. Пізніше повідомлялось, що нові локомотиви планують використовувати на напрямках до Миколаєва, Маріуполя та Мелітополя.

До кінця 2018 року та впродовж першого кварталу 2019 року планується постачання 30 вантажних дизельних локомотивів GE TE33AC з рівнем локалізації 10 %. Їх виробництво стартувало на початку 2018 року в США. Загалом за 15 років УЗ планує закупити до 225 нових тепловозів та модернізувати до 75 існуючих.

Також читайте нашу статтю "Без тяги. Як врятувати Українську залізницю від краху"

сша залізниця технології україна

Знак гривні
Знак гривні