Facebook заблокував передвиборче відео Трампа за расизм

Соцмережа Facebook відмовилася просувати передвиборче відео президента США Дональда Трампа про «караван мігрантів». Відео було зроблене для проміжних виборів до Конгресу, які пройдуть 6 листопада.

Представники Facebook заявили, що відео порушує політику компанії. 30-секундна реклама, яку CNN та інші американські ЗМІ називають «расистською», попереджає американців про «вторгнення» 7 тисяч іммігрантів, які прямують до США. На відео Трамп закликає голосувати за Республіканську партію, аби зупинити караван.

«Зупиніть караван. Голосуйте за республіканців. Я – Дональд Трамп, і я схвалюю це повідомлення», – говориться в рекламі.

У політиці Facebook зазначено, що «реклама не повинна мати шокуючого, сенсаційного, зневажливого або надмірно жорстокого змісту». Транслювати ролик також відмовилися телеканали NBC і Fox News. На рекламу відео було витрачено 20-80 тис. доларів.

Так званий піший караван мігрантів наближається до США з жовтня. Здебільшого ці люди – вихідці з Гондурасу. Також там є громадяни Гватемали, Сальвадору та Мексики. Серед них чимало жінок, дітей і літніх людей. Вони передусім тікають від економічних проблем у себе на батьківщині.

Президент США розпорядився розмістити до 15 тисяч військовослужбовців на кордоні з Мексикою, щоби зупинити потік мігрантів.

6 листопада в США пройдуть проміжні вибори. На них буде переобрана палата представників і третина сенату. Експерти вважають, що більше шансів на перемогу має опозиційна Демократична партія.

Заборона

сша трамп соцмережі суспільство

Знак гривні
Знак гривні