Трамп заявив, що відновить гонку ядерних озброєнь

Президент США Дональд Трамп заявив, що Вашингтон має намір нарощувати свої запаси ядерної зброї, щоб «чинити тиск на Росію і Китай».

Відомий кадр із фільму Стенлі Кубрика: військовий в екстазі сідає верхи на ядерну бомбу, яку скидують з бомбардувальника

Виступаючи перед журналістами 22 жовтня, Трамп вкотре звинуватив Росію у тому, що вона не дотримується Договору про ліквідацію ракет середньої та малої дальності, з якого США планують вийти незабаром.

Про це повідомляє Громадське.

Нагадаємо, 20 жовтня газета The New York Times повідомила, що США готуються сповістити Росію про те, що Штати планують вийти з Договору про ліквідацію ракет середньої та малої дальності. Однією з причин такого рішення адміністрації Трампа є те, що США прагнуть «протистояти нарощуванню озброєнь Китаю» у Тихому океані.

21 жовтня Трамп підтвердив намір США вийти з Договору про ліквідацію ракет середньої та малої дальності з Росією.

Протягом останніх 4 років США неодноразово стверджували, що Росія порушує договір через розгортання забороненої тактичної ядерної зброї «для залякування європейських країн і колишніх радянських держав, підтримуваних Заходом».

У лютому 2017 року газета The New York Times повідомила з посиланням на джерела в адміністрації США, що Росія розмістила крилаті ракети, порушуючи угоду про ракети середньої і малої дальності. Восени того ж року міністр оборони США Джеймс Меттіс офіційно звинуватив Росію в порушенні договору, укладеного між Вашингтоном і Москвою в 1987 році.

Договір про ліквідацію ракет середньої і малої дальності — це договір між Радянським союзом і США, підписаний Михайлом Горбачовим і Рональдом Рейганом 8 грудня 1987 року в ході радянсько-американської зустрічі на вищому рівні у Вашингтоні. Договір набув чинності 1 червня 1988 року. Договір вперше в історії дозволив ліквідувати цілий клас озброєнь: сторони зобов'язалися знищити всі комплекси балістичних і крилатих ракет наземного базування середньої і малої дальності, а також не виробляти, не випробовувати і розгортати такі ракети в майбутньому.

зброя сша росія трамп Китай

Знак гривні
Знак гривні