Укрзалізниця продемонструвала поїзд до Борисполя (ФОТО)

"Укрзалізниця" показала, як будуть виглядати рейкобуси PESA, які вийдуть на маршрут "Київ-Пасажирський" - "Бориспіль-аеропорт".

Транспортний засіб пофарбований у біло-сині кольори, а спереду в нижній частині - в жовтий.

"Їх буде п'ять: чотири на маршруті й один резервний", - написав Кравцов у фейсбуці.

ЛБ нагадує, як 2011 року Україна в рамках проекту "Повітряний експрес" (швидкісної електрички з Києва в аеропорт "Бориспіль") уклала кредитний договір з Ексімбанком Китаю на 372,3 млн доларів. Генпідрядником проекту мала стати China Machinery Engineering Corporation. Перший символічний костиль, який означав початок реалізації нацпроекту, забили ще наприкінці 2011 року. Однак після цього будівництво зупинилося.

Восени 2015 року ревізія діяльності держпідприємства "Нацпроект "Повітряний експрес" виявила розкрадання на сотні мільйонів гривень. У квітні 2017 року колишнього в.о. директора підприємства відправили під заочний суд.

У квітні 2017 року до проекту повернулися. Гендиректор "Борисполя" Павло Рябікін заявив, що з нинішніми темпами розвитку аеропорту рейкове сполучення з Києвом знадобиться вже через кілька років.

У лютому 2018 року Кабмін затвердив проект будівництва швидкісної залізничної лінії між Києвом та аеропортом "Бориспіль", розроблений компанією "Укрзалізниця".

залізниця київщина авіація транспорт київ

Знак гривні
Знак гривні