На суворій Троєщині закрили всі станції велопрокату: Надто часті спроби крадіжок (ФОТО)

Після чергової спроби крадіжки велосипеда на Троєщині компанія Nextbike тимчасово закрила станції міського велопрокату на проспекті Ватутіна та біля Деснянського ЦНАП (на проспекті Маяковського). Про це повідомляє Хмарочос.

«Цей район – лідер сумної статистики. Напевно, поки не знайдемо більш захищених локацій, цей район міста обслуговувати не зможемо. Занадто дорого обходиться і ремонт, і відновлення техніки», – заявив керівник компанії Олексій Кушка.

Як не крадуть, то ламають при спробі

За його словами, чергова спроба крадіжки на Троєщині сталася близько 16:30 у вихідний день. Чоловік проніс велосипед на плечах замкненим більше 400 метрів від станції. При цьому, підкреслив Кушка, велосипед подає звуковий сигнал. Поліцію викликав свідок, який проїжджав повз на машині.

За спробу крадіжки затримано 34-річного Олександра Грека. За словами Кушки, чоловік пояснив, що хотів їздити на велосипеді. Затриманому загрожує кримінальна відповідальність за статтею 185, що передбачає від п’яти до восьми років позбавлення волі.

Нагадаємо, за перші два тижні роботи велопрокату Nextbike у Києві було вкрадено чотири велосипеди. Один із них знайшли з перефарбованою рамою на ринку електроніки.

транспорт київ кримінал суспільство

Знак гривні
Знак гривні