На Бесарабці з'явиться пішохідна зона

А пішохідний маршрут Хрещатиком планують подовжити до Бессарабської площі, встановивши стовпчики та понизивши бордюри на переходах.

Проект планують реалізувати в рамках нової стратегії розвитку міста, якою передбачано створення пішохідних зон на головних вулицях Києва, повідомляє заступник директора Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Дмитро Рахматуллін.

На першому місці в стратегії – пішоходи, друге місце займають велосипедисти та громадський транспорт. І останнє – автомобілісти. Також в центрі Києва планують понизити рівень бордюрів на переходах, щоб люди з інвалідністю мали можливість пересуватись містом.

«Загалом, Київ був автомобільним містом, але продовження старої стратегії призведе тільки до погіршення транспортної ситуації, яка вже на межі. Відповідно, зараз ми завзято розвиваємо пішохідні зони, встановлюємо паркувальні стовпчики, щоб автомобілісти не заїжджали на тротуари», –сказав Дмитро Рахматуллін.

Нагадаємо, що у вересні 2016 року була спроба перекрити Бессарабський проїзд в рамках Європейського тижня мобільності. Також додамо, що зараз на стадії реалізації перебуває проект зі створення пішохідної зони на Подолі «Нова Контрактова».

Хмарочос

місто київ реформи

Знак гривні
Знак гривні