General Electric підписала договір із Крюківським заводом на локалізацю 30 локомотивів

Сьогодні, 5 червня, в рамках проведення форуму UARail & Partners в Одесі компанія GE Transportation і ПАТ "Крюківський вагонобудівний завод" підписали угоду про локалізацію виробництва 30 локомотивів TE33A серії Evolution.

локомотив TE33A Evolution, General Electric

Про це повідомив в. о. голови правління "Укрзалізниці" Євген Кравцов, передає БізнесЦензор із посиланням на прес-службу залізничної компанії.

"Перші 30 тепловозів TE33A серії Evolution будуть локалізовані за участю вітчизняного Крюківського вагонобудівного заводу", - повідомив Кравцов.

Глава компанії додав, що локалізація виробництва сучасних локомотивів на вітчизняних підприємствах була ключовим і принциповим моментом в переговорах з GE.

"За українським контрактом, для перших 30 локомотивів локалізація складе 10%. На фінальних етапах співробітництва ця цифра зросте до 40%", - повідомив керівник "Укрзалізниці".

За словами Кравцова, партія локомотивів, яку поставить General Electric у співпраці з Крюківським вагонобудівним заводом - буде найбільшою за часів незалежної України. Фінальна стадія виробництва локомотивів для "Укрзалізниці" вже почалася в США.

"В кінці 2018 ми отримаємо перші тепловози, адаптовані до кліматичних умов, екологічні, економічні в обслуговуванні і комфортні та безпечні для локомотивних бригад", - зазначив Кравцов.

За словами глави "Укрзалізниці", зараз General Еlectric продовжує визначати виробничу базу серед вітчизняних підприємств. Також планується створення центру для сервісного обслуговування та модернізації робочого парку локомотивів.

сша залізниця україна

Знак гривні
Знак гривні