Тривалість подорожі залізницею з Києва до Одеси може скоротитись до 5,5 годин

У державній Укрзалізниці повідомили, що тривалість переїзду з Києва до Одеси потягами «Інтерсіті+» може скоротитись на 20-25% до близько 5,5 годин.

Про це повідомляє прес-служба компанії, яку цитує Громадське.

«Наразі ми аналізуємо шляхи збільшення швидкості поїзда Інтерсіті+ сполученням Київ — Одеса на існуючій інфраструктурі без будівництва паралельної нової колії. Для цього ми розглядаємо можливість придбання вагонів Talgo, які себе вже зарекомендували в інших країнах», — повідомив очільник Укрзалізниці Євген Кравцов.

Він також додав, що нові вагони дозволять зменшити час у дорозі «Інтерсіті+» Київ – Одеса до близько 5,5 годин. Проте, для реалізації цієї ініціативи Укрзалізниці потрібна державна підтримка у розмірі близько 250-400 мільйонів гривень на закупівлю рухомого складу.

За словами Кравцова, цей проект можна реалізувати впродовж двох років. Серед особливостей деяких моделей потягів Talgo — система автоматичного нахилу кузова, яка дозволяє не зменшувати швидкість в поворотах.

Другий варіант зменшення тривалості поїздки з Києва до Одеси — будівництво окремої швидкісної лінії Київ – Одеса, що потребує близько 5 мільярдів доларів інвестицій, яких наразі компанія не має.

В той же час, заступник міністра інфраструктури України Віктор Довгань повідомив, що існує третій варіант пришвидшення пасажирських потягів на маршруті Київ-Одеса. 29 травня під час конференції про впровадження євроінтеграційних процесів в транспортній галузі України він заявив про початок розробки проекту модернізації залізниці. За оцінками чиновника, це дозволить зменшити час в дорозі з 7-7,5 годин до 5,5. Вартість проекту - приблизно 180 мільйонів гривень.

Раніше повідомлялось, що Укрзалізниця провела капітальний ремонт 130 кілометрів колій.

залізниця транспорт київ одеса

Знак гривні
Знак гривні