Активісти захопили кран, який будує висотку на Андріївському, і постять селфі (ФОТО, ВІДЕО)

Біля будівництва багатоповерхового готелю за адресою вул. Андріївський узвіз 14-16, триває акція протесту, яка почалась напередодні. Учасники вимагають зупинити будівництво.

«Киянам терпець урвався. Безпрецедентне будівництво багатоповерхового монстра на Андріївському Узвозі, 14-16 буде припинено власними силами, оскільки влада дивиться на забудовні злочини і розкрадання елітної землі в історичних районах столиці крізь пальці», – так починається запрошення на акцію «Приходь на захист Андріївського Узвозу від руйнівної забудови!» Організатором акції є організація «Штаб оборони Києва».

Учасники акції стверджують, що в разі зведення готелію може трапитися масштабна катастрофа.

Щоб запобігти цьому, вчора вони знесли металеві ворота і зайшли на територію будівництва. Троє з них забралися на будівельний кран, запалили фаєр.

Після чого на кран почали підніматись активісти та робити селфі й стріми у соцмережі.

Крім того, присутні оголосили «загальноміську безстрокову акцію пікетування злочинної забудови» і мають намір блокувати небезпечні роботи до повної їх зупинки. За їх словами, вони протестують проти генпідрядника будівництва, який неодноразово звинувачувався в махінаціях в Одесі.

Результат: «Київблагоустрій» демонтує паркан навколо будівництва готелю на Андріївському узвозі

Про це написав Перший заступник директора Департаменту благоустрою КМДА, Тарас Панчій на своїй сторінці у Facebook. «Будівництво готелю на Андріївському узвозі 14/16 призупинено», – додав він.

Нагадаємо, раніше Міністерство культури України видало припис про зупинення будівельних робіт на Андріївському узвозі. Пізніше Мінкульт все ж видав дозвіл на це будівництво.

Ще раніше, у серпні 2017 року у Києві почали збирати підписи, аби розірвати договір з компанією-забудовником на Андріївському. За декілька днів після цього поряд з місцем, де зводять готель, обвалився ґрунт. Проте приватне підприємство «Маркон» продовжувало будівництво готельного комплексу, незважаючи на невдоволення киян.

київ місто протест будівництво

Знак гривні
Знак гривні