За один день санкцій російські олігархи втратили 12 млрд доларів

Після розширення санкцій США інвестори почали розпродавати російські активи, унаслідок чого найбагатші люди РФ зазнають величезних втрат, повідомляє Forbes.

Через нові санкції США інвестори почали розпродавати російські активи, упав рубль.

Протягом доби статки бізнесмена Олега Дерипаски, 23-го номера списку російського Forbes, скоротилися на $1,3 млрд. Його холдинг "Русал" наразі опинився перед загрозою технічного дефолту, котирування виробника алюмінію на Гонконгській біржі впали більше ніж на 50%.

Стільки само грошей утратив партнер Дерипаски, основний акціонер "Норильского нікеля" Володимир Потанін, який під обмеження міністерства фінансів США не потрапив.

Втрати ще одного фігуранта санкційного списку Віктора Вексельберга, який володіє 26,5% акцій "Русала", становлять приблизно $1 млрд.

Великих фінансових втрат через обвал ринку зазнали Сулейман Керімов, Леонід Міхельсон і Олексій Мордашов, а також найбагатша людина Росії за версією Forbes Володимир Лісін, ідеться в огляді видання.

6 квітня США ввели санкції проти 24 російських бізнесменів і високопосадовців, а також низки компаній. Американське міністерство фінансів пояснило, що до таких заходів вдалися для виконання закону "Про протидію супротивникам Америки за допомогою санкцій" (CAATSA), який у серпні 2017 року схвалив президент Дональд Трамп.

Український переклад Гордон.

сша путін росія трамп санкції

Знак гривні
Знак гривні