Суд дозволяв огляд, але НЕ розгін Міхо-майдану під Радою (ДОКУМЕНТ)

Знесення наметового містечка біля Верховної Ради і затримання протестувальників 3 березня — неправомірні. Згідно з рішенням суду, яким мала керуватися поліція, було дозволено лише огляд.

Документи, оприлюднені Громадським:


"Міхо-майдан" під Радою розігнали під приводом "обшуку", є потерпілі (ФОТО, ВІДЕО)

Згідно з документом, суддя Печерського райсуду Олег Білоцерковець дав слідчим дозвіл на огляд приміщення та іншого майна в наметовому містечку з метою знайти причетних до нападу на поліцейських двома днями раніше, а також предметів, якими це було скоєно.

Таким чином, затримання людей не мало під собою юридичного обґрунтування.

Нагадаємо, 3 березня після затримань під час сутичок біля наметового містечка під Верховною Радою у двох відділках поліції перебували понад 100 протестувальників.

Також серед постраждалих — журналіст «Радіо Свобода» Сергій Нужненко. До нього правоохоронець застосував газовий балончик. Лікарі діагностували йому хімічний опік.

Попри наявність жилета із написом «преса» журналіста Громадського Богдана Кутєпова, як він стверджує, штовхнув представник поліції. Журналіст Insider Владислав Красинський стверджує, що проти нього поліцейські також застосували силу.


"Недореформований Беркут": триває скандал через матюки й насильство силовиків щодо журналістів під час розгону "Міхо-Майдану" (ВІДЕО)

В офісі омбудсмена заявили, що під час знесення наметів під Верховною Радою правоохоронці грубо порушили права людини.

маразм скандал поліція Рада беркут суд

Знак гривні
Знак гривні