Наймасштабнішу в історії кібератаку здійснила Росія проти України у 2017

Білий дім, Австралія та Великобританія звинувачують російських військових у проведенні наймасштабнішої в історії кібератаки з використанням вірусу NotPetya в червні 2017 року.

Про це йдеться в матеріалах Радіо Свобода та Громадського.

«Атака, що отримала назву «NotPetya», швидко поширилася по всьому світу, завдаючи збитків у мільярди доларів у Європі, Азії та Америці. Це було частиною постійних зусиль Кремля, спрямованих на дестабілізацію України, і дедалі активніше демонструє участь Росії в поточному конфлікті. Це було також безрозсудною та невибірковою кібератакою, яка матиме міжнародні наслідки», – йдеться в заяві Білого дому 15 лютого.

Як повідомляє Reuters, США зазначають, що в червні 2017 року «російські збройні сили почали найбільш руйнівну і дорогу кібератаку в історії», а також, що кібератака «була частиною зусиль Кремля, спрямованих на дестабілізацію України».

Австралія слідом за США звинуватила Росію в хакерській атаці з використанням вірусу NotPetya, повідомляє The Australian.

«Грунтуючись на інформації австралійської розвідки і після консультацій з владою США та Об'єднаного Королівства уряд Австралії прийшов до висновку, що влада Росії підтримувала відповідальних за інцидент», — йдеться в повідомленні.

Раніше МЗС Великої Британії звинуватило російську владу у спрямованій проти України масовій кібератаці з використанням вірусу-здирника NotPetya, який вразив сотні тисяч комп'ютерів у червні 2017 року.

Нагадаємо, атака вірусу NotPetya почалася 27 червня 2017 року. В Україні жертвами стали міністерства, банки, транспортні компанії, мобільні оператори, енергетичні підприємства і ЗМІ.

британія сша кремль безпека технології україна росія австралія агресія

Знак гривні
Знак гривні