Безпілотна вантажівка доїхала 4000 км від Каліфорнії до Флориди (КАРТА, ФОТО)

У США стартап Embark провів випробування свого безпілотного вантажного автомобіля, який проїхав від одного узбережжя США до іншого. Вантажівка виїхала з Каліфорнії, а закінчила маршрут в місті Джексонвілл у Флориді.

Як видно з гугл-карт, це майже 4000 км за найкоротшим маршрутом.

Вантажівка Embark — автомобіль другого рівня автономності. Це означає, що водій може прибирати руки з керма. Тестова подорож тривала 5 днів, проте у компанії стверджують, що у цілком автономному режимі машина подолає цей маршрут за 2 дні. Цього разу під час поїздки водії лише кілька разів втручалися в процес руху автомобіля, і щоразу це втручання тривало кілька секунд. Власне, наявність водія (для дотримання правил і у зв'язку з тестом) і заповільнило машину: людям потрібно було відпочивати від спостережень і можливих втручань, і звісно, їсти та спати.

Технологія Embark використовує камери, сенсори і машинне навчання, а не карти високої чіткості. Стартап також першим почав регулярну доставку вантажів за допомогою безпілотних вантажівок.

За словами генерального директора компанії Алекса Родрігеса, до кінця цього року в автопарку Embark будуть вже 40 машин такого типу.

тенології сша майбутнє транспорт

Знак гривні
Знак гривні