Прикордонника Колмогорова звільнили. Ми діяли правильно

Вищий спеціальний суд з розгляду кримінальних та цивільних справ відправив на перегляд справу прикордонника Сергія Колмогорова, якого засудили за звинуваченням у вбивстві пасажирки автівки поблизу Маріуполя.


Історія прикордонника Колмогорова, якого засудили на 13 років, по суті, за захист України

Колмогоров: фото Радіо Свобода

Суд вирішив скасувати вирок Приморського суду Маріуполя та ухвалу Апеляційного суду Донецької області щодо Колмогорова і призначити новий розгляд справи.

Прикордонника звільнено з-під варти, - передає Громадське з зали суду.

Колмогоров заявив, що вважає дії своїх командирів та товаришів по службі правильними.

Нагадаємо, Колмогорова звинувачують у вбивстві пасажирки автівки, обстріляної прикордонниками на блокпосту під Маріуполем 9 вересня 2014 року.

Колмогоров та інші працівники ДПСУ відкрили вогонь по автівці за наказом командира. Він наказав стріляти, оскільки авто, яке прямувало до блокпосту, не реагувало на команди зупинитись.

6 листопада Вищий спеціалізований суд з розгляду кримінальних та цивільних справ відправив на перегляд справу прикордонника Сергія Колмогорова, якого засудили у вбивстві пасажирки автівки поблизу Маріуполя.

Суд вирішив скасувати вирок Приморського суду Маріуполя та ухвалу Апеляційного суду Донецької області щодо Колмогорова і призначити новий розгляд справи.

Прокуратура просила суд залишити у силі вирок Колмогорову.

Адвокати прикордонника вимагали закрити справу та звільнити обвинуваченого.

Вищий спецсуд розглядав рішення апеляційного суду Донецької області, який залишив в силі вирок Маріупольського суду, що засудив Колмогорова до 13 років ув‘язнення за вбивство і перевищення службових повноважень за ст. 115, ч.1, та ст. 365, ч. 3. Кримінального кодексу України.

донеччина маразм кордон суд кОЛМОГОРОВ

Знак гривні
Знак гривні