У Києві відкрили скандальний Театр на Подолі

У Києві на Андріївському узвозі відбулося відкриття оновленого "Театру на Подолі", повідомляє УНІАН". У заході взяли участь президент України Петро Порошенко і міський голова Віталій Кличко.

"Театр на Подолі – унікальний. Упевнений, що всі ми будемо пишатися. Спасибі всім, хто долучився до реалізації цього великого проекту", – зазначив президент. "Дуже важливо, що в Україні під час російської агресії, саме під час війни у Києві відривається нове, реконструйоване приміщення "Театру на Подолі". Це символ нашого майбутнього".

Порошенко назвав театр не просто унікальним, а храмом мистецтва. "Цей театр є унікальним. Бо він народжувався в муках, - розсміявся президент. - Це очевидно, бо багато хто вважав, що вони прикрилися театром, але тут будується торговий центр або щось інше. Якби вони прийшли і подивилися, то вони б побачили фантастичне фойє, унікальне сценічне обладнання, обладнання для голограм, унікальний театр. Храм мистецтва 21 століття".

Реконструйований "Театр на Подолі" - найсучасніший театр в Україні, обладнаний ліфтом для людей з особливими потребами, сучасною акустичною апаратурою і системою, яка дозволяє в режимі реального часу відтворювати голографічні трансляції подій з будь-якої точки планети. Глядацький зал розрахований на 253 місця.

Реконструкція будівлі театру тривала 21 місяць.

Відкриття пройшло на тлі протестів представників "Громади Андріївського узвозу" проти будівлі, яка, на їх погляд, псує зовнішній вигляд історичної частини Києва.

Зазначимо, що "Тексти" присвятили Театру на Подолі цілий цикл публікацій. І дійшли висновку, що цей театр - один з найкращих мистецьких просторів Києва та України.

Ще про Театр на Подолі:
Театр на Узвозі: проект класний. Але соцмережі обурюються тим, чого ніхто не бачив

Театр на Узвозі: будівля дійсно стильна. Що будують в історичних частинах європейських міст (ФОТО)

Три міфи про новий театр. Що потрібно знати, щоб винести раціональне судження?

скандал андріївський узвіз театр урбанізм київ

Знак гривні
Знак гривні