Театр на Узвозі: проект класний. Але соцмережі обурюються тим, чого ніхто не бачив

На Андріївському Узвозі завтра має відкритися фасад нового приміщення Київського драматичного театру. Театр будується давно, і його доробляють за приватні гроші корпорації Рошен. І у Фейсбуці відразу полетіла хвиля обурення: мовляв, як таку жахливу споруду можна будувати на майже святому Узвозі.

Редакційна стаття "Текстів"

Відкриття завтра, тому збудоване приміщення задраповане тканиною і повністю його не видно. Фактично, ФБ-юзери обурюються котом у мішку, своїми фантазіями і домислами. Масла у Фейсбук підлили й політики з опозиції.

Суть претензій - у тому, що спочатку приміщення театру мало знаходитись у будинку "під давнину", а зараз це - сучасне приміщення, схоже на контейнер.

Нагадаємо головне правило інформаційної адекватності: перед тим, як чимось обурюватися і розганяти свої емоції по соцмережах, включіть здоровий глузд. Адже на усіх фото видно, що частина будівлі закрита.

Далі можна пошукати першоджерела чи почекати, поки мас-медіа візьмуть пояснення у сторін і вивчать ситуацію.

І якщо це зробити з нашим конкретним прикладом, то виявиться, що проект дуже класний і сучасний, вписується в архітектуру вулиці.

Для того, щоб не порушувати баланс і не тиснути на пішоходів, фасад зробили світлим, а ту частину, яка піднімається над сусідніми будинками - темною. Це в проекті. Побачимо після відкриття фасаду, наскільки вдало реалізовано задум. Завісу піднімуть завтра (29 листопада) о 9.45 ранку, але кажуть, що ще добудовуватимуть і далі.

Фасад Київського драматичного театру на Подолі. Проект

Вигляд знизу. Проект Київського драматичного театру на Подолі

Київський драматичний театр. Так має дивитися з іншого боку вулиці

Дозвіл на будівництво видавався ще коли головою КМБА був Олександр Попов. Як пояснив "Українській правді" тодішній заступник мера з будівництва, а тепер радник мера Кличка – Павло Рябикін, проект реконструкції театру затверджували, базуючись на рекомендації ЮНЕСКО.

"У рекомендації ЮНЕСКО зазначається, що для того, щоб підкреслити історичну самобутність будівлі, не можна поряд будувати нову споруду, стилізовану під старовину. Все, що зведено нове, має кардинально відрізнятися, щоб не розмити історичний комплект міста", – розповів він.

"Українська правда" поговорила і з керівник відділу зв’язків з громадськістю корпорації "Рошен" Катериною Македонською:

"Завтра ми відкриємо фасад. Відкриття театру буде навесні. Завтра ми покажемо фасад, і він виглядатиме геть не так, як зараз. Роботи тривають. Відкриття самого театру заплановане на День театру навесні 2017 року".

Обурені фото у соцмережах від опозиційних депутатів

А щодо духу Узвозу - вдало висловився твіттер-акаунт @el_gerund: «Дух Андреевского спуска - это дома из матрешек, люди в костюмах матрешек, граффити Гамлета с матрешкой, на тротуаре нарисована вишиванка дух Андреевского узвоза убивают ггг». Від себе додамо, що там ще є Булгаков з начищеним носом.

Андріївський Узвіз - символ затишного, але провінційного Києва, головного міста Малоросійської губернії. Атмосферу вулиці варто змінювати, вводячи саме елементи сучасної архітектури, а не будуючи нові псевдобарокові споруди.

Узвіз початку минулого століття: глуха вулиця провінційного міста. Не набагато кращий він і зараз. Фото Історична правда

фейк місто андріївський узвіз архітектура

Знак гривні
Знак гривні