Петрівку декомунізують. Пропонують перейменувати на Почайну

Комісія Київської міської ради з питань перейменувань підтримала ідею зміни назви станції Київського метрополітену «Петрівка» на Куренівсько-Червоноармійській лінії (М2) на «Почайна». Про це повідомляє «Київський метрополітен» на сторінці у Фейсбук.

Наступним кроком стане громадське обговорення ідеї перейменувань на сайті Київради.

«Для метрополітену зміна назв — не новинка. За 56 років роботи вже перейменовано 13 станцій, причому одна двічі (Площа Калініна — Площа Жовтневої Революції — Майдан Незалежності). Оцініть ініціативу, оскільки далі #намусімзцимжити», — йдеться у повідомленні метрополітену.

Зазначимо, що станція метрополітену «Петрівка», а також розташована поруч залізнична станція «Київ-Петрівка» отримали назву від прізвища революціонера, радянського партійного діяча і голови Всеукраїнського центрального виконавчого комітету Григорія Петровського.

За словами ініціатора перейменування депутата Київради Костянтина Богатова, «Почайна» є найдавнішим київським топонімом, має важливе історичне і культурне значення і має пряме відношення до території, про яку йде мова.

Нагадаємо, що згідно із законом «Про засудження комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні і заборона пропаганди їх символіки» перейменуванню підлягають назви, в яких використані імена або псевдоніми осіб, які займали керівні посади в комуністичній партії, вищих органах влади й управління СРСР і УРСР.

транспорт київ історія декомунізація

Знак гривні
Знак гривні