Джерела: в Давосі Порошенко таки не бойкотував Пінчука

За даними видання РБК-Україна, яке цитує Новинарня, після закінчення “Українського сніданку” в Morosani Schweizerhof Hotel відбулася закрита зустріч, в якій взяли участь Петро Порошенко, радник президента та колишній глава його адміністрації Борис Ложкін, міністр закордонних справ Павло Клімкін, бізнесмен Віктор Пінчук і колишній міністр оборони США Роберт Гейтс.

MOROSANI SCHWEIZERHOF HOTEL

Зустріч тривала близько години. Обговорювали на ній, серед іншого, бажану зустріч Петра Порошенка та Дональда Трампа.

“Якщо ця інформація правдива, то вся тема з бойкотом, демонстрацією своєї незгоди, можна сказати більше – примусу ігнорувати захід Пінчука, відійшла на другий план, коли з’явилася можливість провести переговори з людиною, яка має вплив на Дональда Трампа або, як мінімум, підтримує з ними зв’язок”, – йдеться в матеріалі “РБК-Україна”.

Як відомо, наприкінці грудня Віктор Пінчук виступив зі статтею у Wall Street Journal, в якій закликав Україну для нормалізації відносин із Росією відкласти претензії на Крим та провести вибори в ОРДЛО на умовах сепаратистів.

Ці пропозиції викликали обурення громадськості. На знак протесту політиків закликали бойкотувати традиційний сніданок Пінчука в Давосі.

Після цього було офіційно заявлено, що Порошенко під час візиту в Давос проігнорує сніданок Пінчука.

пінчук скандал порошенко сша путін росія трамп агресія

Знак гривні
Знак гривні