Звіт розвідки США: Путін особисто наказав провести спецоперацію, щоб допомогти Трампу виграти

Розсекречений звіт розвідки США свідчить, що Путін наказав провести спецоперацію з метою дискредитувати Клінтон і допомогти виграти Трампу.


Про це пише Washington Post (детально англійською)

Коли ж у Трампа запитали, що він думає про хакерські атаки Росії - той почав мямлити про те, що "комп'ютери змінили наше життя":

Офіс директора Національної розвідки США оприлюднив незасекречену частину доповіді щодо кібератак із боку російських хакерів під час президентських виборів у США.

Документ опублікований на сайті розвідки США.

У доповіді йдеться про те, що кампанію з метою допомогти республіканцю Дональду Трампу здобути перемогу на виборах президента США наказав почати президент Росії Володимир Путін.

Розвідка США вважає, що "дуже ймовірно", що Путін "наказав провести хакерські атаки, щоб вплинути на вибори".

На думку авторів доповіді, Путін, імовірно, хотів дискредитувати суперницю Трампа демократа Гілларі Клінтон, оскільки "публічно звинуватив її ... в підбурюванні до масових протестів проти його режиму наприкінці 2011-го і початку 2012 року" і "має зуб" на неї за коментарі, в яких вона "зневажливо" відгукувалася про нього і які він, "найімовірніше, бачив".

У документі також сказано, що російський лідер мав на меті "підірвати віру народу в американську демократію", а коли Москві стало зрозуміло, що Клінтон, найімовірніше, переможе, Росія "зосередилася на підриві її очікуваного президентства".

Український текст - за матеріалами Цензора

клінтон кримінал сша технології путін вибори трамп

Знак гривні
Знак гривні