Цьогоріч зменшилася кількість злочинів проти основ національної безпеки України (ІНФОГРАФІКА)

Дані Генеральної прокуратури України свідчать, що, окрім Донецької й Луганської областей та Криму, найбільша кількість злочинів проти основ національної безпеки України - в місті Києві, Харківській, Одеській та Дніпропетровській областях.

В 2016 році кількість таких злочинів є меншою, в порівнянні із 2015 роком. За 10 місяців 2016-ого року зареєстровано 280 таких злочинів, тоді як за 10 місяців 2015 року - 484. Найбільша різниця у кількості злочинів спостерігається у Луганській області: цьогоріч їх на 55 випадків менше у порівнянні з минулим роком.

Скрін-шот інтерактивної графіки злочинів проти основ національної безпеки в Україні

До злочинів проти основ національної безпеки України відносять:

ст.109 Кримінального кодексу України (ККУ) - дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади;

ст.110 ККУ - посягання на територіальну цілісність і недоторканість України;

ст. 111 ККУ - державна зрада.

Найбільше з даного переліку зареєстровано злочинів, що підпадають під ст. 111 ККУ - посягань на територіальну цілісність та недоторканість - 208 випадків у 2015 році та 88 - у 2016-ому.

Загалом у 2016-ому році поменшало злочинів проти основ національної безпеки України, збільшилася лише кількість злочинів, які було кваліфіковано як державну зраду.

Детальніше досліджуйте на інфографіці:

кримінал україна інфографіка правопорушення київ

Знак гривні
Знак гривні