Росія здійснювала хакерські атаки під час виборів у США, щоб допомогти Трампу виграти

Центральне розвідувальне управління США прийшло до висновків, що хакерські атаки з боку Росії на офіційні установи в Сполучених Штатах під час президентської кампанії були спрямовані безпосередньо на підтримку Трампа, а не на дискредитацію самого процесу демократичних голосувань, йдеться в матеріалі The Washington Post, - передає Новое Время.

"ЦРУ прийшло до висновку у засекреченій експертизі, що Росія втрутилася в вибори 2016 року для того, щоб допомогти Дональду Трампу перемогти на президентських виборах, а не просто підірвати довіру до виборчої системи США", - стверджує видання.

ЦРУ зробило висновки прямої зацікавленості Росії в перемозі Трампа

Спецслужби виявили осіб, які мають зв'язки з російським урядом. Вони передали WikiLeaks тисячі вкрадених листів з сервера Національного комітету Демократичної партії та інших джерел, у тому числі, з комп'ютера голови виборчої кампанії Гілларі Клінтон.

Цю інформацію підтвердили в офіційних колах американської влади, де описали виявлених осіб як персонажів, відомих розвідувальному співтовариству США в рамках більш широкої операції на користь Трампа і по дискредитації шансів Клінтон.

Нагадаємо, днем раніше президент США Барак Обама доручив переглянути та оприлюднити повний огляд всіх матеріалів про втручання Росії в хід президентських виборів в США.

Як повідомлялося, 7 жовтня адміністрація Барака Обами офіційно звинуватила Росію в масштабної кампанії по втручання у вибори президента США.

Зокрема, Росію вважають причетною до злому серверів Демократичної партії США.

Крім того, в кінці жовтня глава Національної розвідки США Джеймс Клеппер заявив, що спецслужби США отримали переконливу доказову базу того, що за атаками на сервери американських партій стоїть Росія.

Новое Время

сша вибори трамп росія

Знак гривні
Знак гривні