Суд притяг до відповідальності Деканоїдзе за невикористання української мови на службі

Львівський окружний адміністративний суд змусив МВС притягнути до відповідальності голову Нацполіції Хатію Деканоїдзе за невикористання української мови у своїй службовій діяльності. Про це повідомив автор позову Святослав Літинський.

За його словами, засідання відбулося в понеділок у Львівському окружному адмінсуді, - передає Новинарня.

“Львівський окружний адміністративний суд задовольнив мій позов про відмову МВС притягнути Хатію Деканоїдзе до дисциплінарної відповідальності. Зобов’язав розглянути скаргу”, – написав Літинський.

“Якби Деканоїдзе жила в Україні лише півроку, я б в цьому випадку таке питання не порушував. Але вона перебуває в Україні вже близько 3 років. Наприклад, коли люди приїжджають в інші країни, їм достатньо півроку, щоб використовувати державну мову”, – пояснив своє обурення Літинський

Він розповів, що ще навесні звернувся до МВС і просив притягнути до дисциплінарної відповідальності Хатію Деканоїдзе, бо вона порушує статтю 10 Конституції Україні і інші закони, тобто не використовує українську мову при виконанні службових обов’язків як посадова особа.

Однак не отримав від МВС належної відповіді. “Внутрішні інструкції МВС зобов’язують їх перевіряти факти, наведені у зверненні. Однак вони жодного факту не перевірили і жодного рішення не ухвалили”, – зазначив Літинський.

Він додав, що МВС та Хатія Деканоїдзе, яка була залучена до суду в якості третьої особи, можуть оскаржити рішення суду протягом 10 днів.

деканоїдзе поліція мова суд мвс

Знак гривні
Знак гривні