Куди піти на День Незалежності в Києві (АФІША)

25-ту річницю незалежності у Києві відсвяткують фотовиставками, фестивалями, концертами та флешмобами. Але найвидовищним буде, звичайно, військовий парад.

07:30 — 13:00 — благодійний забіг у вишиванках на Русанівській набережній.

Всі охочі зможуть взяти участь у забігах на трьох дистанціях — 500 м, 5 км і 10 км. Кожному учаснику видадуть рюкзак, футболку-вишиванку і особистий стартовий номер з чіпом для фіксації часу. Зібрані в рамках забігу кошти підуть на закупівлю спортивного спорядження для учнів п'яти київських шкіл.

8:00 — 9:00 — церемонія покладання квітів до пам'ятників Тараса Шевченка та Михайла Грушевського. На вулиці Інститутській вшанують пам’ять героїв Небесної Сотні.

9.00 — молитва у Софії Київській.

10.00 — військовий парад на Хрещатику і Майдані Незалежності.

Центральною подією Дня Незалежності України стане військовий парад, який розпочнеться о 10:00 і транслюватиметься по телебаченню. В урочистостях візьмуть участь більше чотирьох тисяч військових ВСУ, Національної гвардії, Нацполіції і Держприкордонслужби, які промарширують у формі нового дизайну.

12:00 — відкриття виставки Інституту нацпам’яті «Люди свободи» (біля Центрального поштамту)

Виставка розповість про тих, хто власною працею та боротьбою в минулому столітті зробив можливою сучасну незалежність.

12:00 — 13:00 — Марш нескорених від Бессарабської площі.

Марш нескорених — це альтернатива головному військовому параду. Участь у ньому візьмуть рідні загиблих бійців АТО і героїв Небесної сотні, волонтери, капелани, лікарі та інші активісти, які допомагають українським військовим. Колона рухатиметься від Бессарабського ринку до Михайлівського собору.

11:00 — до вечора — Independence Fest на просторі Parkovka

Відвідувачі зможуть послухати лекції відомих літераторів, взяти участь у майстер-класах з петриківського розпису, гончарства, вишивки, каліграфії, насолодитися музикою таких музикантів, як Гапочка, Zapaska, Viviene Mort, Один в каное і багатьох інших.

12:00 — 18:00 — Печерський вернісаж між станцією метро Арсенальна і готелем Славутич з майстер-класами, флешмобами і конкурсами. У музеї Київська фортеця — святковий концерт до Дня Незалежності.

9:30 — 21:00 на ВДНГ — виступи вуличних музикантів, безкоштовні дитячі активності та майстер-класи, ігротека, літературно-ігровий майданчик, наукове шоу, фотовиставка Казковий Київ, фотосушка на тему Дня Незалежності, спортивне змагання на роликах та велоквест.

Андріївський узвіз — цілий день: Фестиваль мистецтв — виставка-ярмарок сувенірної продукції від авторів зі всієї України, виступи музикантів і театральні постановки на відкритих майданчиках між будинками.

21.00 — на Майдані: концерт симфонічного оркестру за участю музикантів 1991 року народження Народжені незалежними.

11.00 — 22.00 — Свято біля фонтанів на Русанівці. Біля пішохідного моста з Русанівки в бік Березняків — вісім музичних фонтанів, увечері з підсвіткою.

10:00 — 23:00 у Парку Київська Русь. Святкова програма у Парку Київська Русь почнеться з театральної постановки про далекі історичні події — глядачам розкажуть легенди про Андрія Первозванного, про Олега й Аскольда. Потім з'являться княжі дружинники на бойових конях і покажуть кінну стройову підготовку і трюки верхи на конях.

Різна музика

З 14:00 в Міському саду навпроти Маріїнського палацу на літньому майданчику всі охочі зможуть послухати виступи народних колективів, а також взяти участь у майстер-класах з ліплення з глини, малювання.

З 15:00 до 20:00 на Контрактовій площі пройде концерт, де будуть грати оркестр МВС, група «Каблуками по брусчатке» та ВІА «Горлиця».

О 21:00 на Майдані Незалежності розпочнеться концерт великого симфонічного оркестру за участю музикантів-ровесників Незалежності України.

За матеріалами: КМДА, ICTV, Новое время

день незалежності афіша україна краса київ

Знак гривні
Знак гривні