З'їзд Республіканської партії США: невдалий протест, плагіат, нео-нацизм, імпорт української політики часів Януковича

З'їзд республіканців, покликаний затвердити Трампа кандидатом у президенти від цієї партії, не обійшовся без низки подій, які б ще рік тому були б небаченими у політичному житті США.

Коротко про головне:

- Частина делегатів, які належать до фракції #neverTrump та категорично виступають проти висування Трампа, на початку з"їзду почали на знак протесту голосно вимагати голосування по делегаціям від кожного штату. Їх засвистали інші делегати, а президія - яка контролюється Трампом, натомість провела формальне голосування з голосу.

Анти-трампівська меншість заявила про грубе, небачене порушення демократичних традицій. Делегація від Колорадо навіть залишила залу засідань на знак протесту. Нічого не нагадує?

- Відомий політичний блогер Ендрю Саліван написав у репортажі "я без вагань можу назвати нео-нацизмом те, що бачу на з"їзді."

- Відомий нам Пол Манафорт, де-факто голова штабу Трампа, у своїй промові накинувся з грубими звинуваченнями на адресу республіканця Джона Касіча, губернатора Огайо (штат, де проходить з'їзд), за те, що він не підтримав Трампа.

У своєму коментарі-відповіді Джон Вівер, помічник Касіча, заявив наступне: "Проблемою Манафорта, який провів роки на побігеньках у головорізів та диктаторів, є те, що він вже не може побачити принципи і доброчесність". Вітаю його з чудовим початком з'їзду, не менш успішного, ніж успішне представлення віце-президента. Він приніс високий професіоналізм, прямо з Києва, у світ Трампа". (За загальними висновками, представлення віце-президента було повністю провальним, хоча для авдиторії Трампа це немає значення).

- Джеймі Кірчик, політичний кореспондент, який вів репортаж із з'їзду, вважає, що промови, в яких багато разів було наголошено, що Гіларі Клінтон необхідно посадити - ще одна чітка паралель з українською політикою часів Януковича (арешт Тимошенко). Це "імпорт Манафорта з України", і наступним чого варто очікувати, це отруєння Клінтон за допомогою діоксину.

- Однак хітом першого дня став навіть не екс-мер Нью-Йорка Рудольф Джуліані, який ще ніколи в житті так не кричав (див фото), а промова Меланії Трамп, жінки кандидата. Блискуча промова, шедевр ораторського мистецтва, була майже повністю скопійована з промови Мішель Обами, яку та проголосила в 2008 році, у схожих обставинах.


- Не відстав і Трамп, якого назвали чемпіоном з плагіату після того, як він скопіював слово в слово допис у твітері, який декілька років тому Барак Обама присвятив своїй жінці.

- Ще один вплив Манафорта, якого підозрюють у тісній співпраці з Кремлем - республіканська партія США перед з'їздом офіційно змінила своє ставлення щодо допомоги Україні: тепер чітке формулювання "допомога через надання летальної зброї" змінено на нічого не зобов"язуючу "доречну допомогу".

сша вибори трамп манафорт

Знак гривні
Знак гривні