Безумство в центрі. Під Михайлівською площею хочуть побудувати паркінг (+ФОТО)

Схему величезного паркінгу в самому серці історичного Києва оприлюднила на своєму Facebook член комісії з обрання головного архітектора Києва від громадськості Євгенія Кулеба.

За її словами, заступник Кличка із будівництва Олександр Спасибко уже шукає можливості обговорити цю ідею з громадськістю.

Вчора декілька людей, серед них експерти, повідомили про ідею Кличко - мер побудувати підземний паркінг під Михайлівсько...

Опубліковано Женею Кулебою 30 березень 2016 р.

Також активістка повідомила, що нещодавно близько години розмовляла на цю тему з міським головою і пояснила всі ризики та негативні сторони цієї ідеї. Однак чи зрозумів хоча б щось Кличко із розмови, не повідомляється.

Винесемо з FB-дискусії коментар урбан-активіста Дмитра Гуріна:
«Само создание подземной парковки в центре — вопрос дискуссионный, парковки притягивают автомобили. Но даже если моделирование и анализ покажут, что это могло бы иметь смысл:

1) под Михайловской культурный слой. Копать её сейчас — это отдать площадь археологам на несколько лет. Не отдавать не вариант — там может быть что угодно, причём что угодно очень дорогое, во много раз дороже пожизненной продажи в рабство всего КМДА. Кличко пришёл и уйдёт, а археологический слой у Киева один. Археология это дорого — есть у города сейчас на это ресурсы?

2) подземных паркингов в центре много и они стоят пустые. Автомобилисты паркуются на тротуарах и за цену паркинга на Михайловской можно запустить парковочный проект по всему Киеву. Но это сложный и конфликтный проект.

Нынешняя КМДА на это не способна и учиться не собирается. Куда проще построить подземный паркинг, напилить на этом денег, а потом превратить его в ТРЦ, "потому что там почему-то никто не паркуется"».

Громадські активісти миттєво відреагували на божевільні плани мера і готують на завтра жартівливу акцію у відповідь.

Як свідчить опис події на Facebook, «Активісти вирішили не чекати будівництва багаторівневого паркінгу і вже сьогодні покращити життя всім тим, для кого Михайлівська площа стала улюбленим місцем паркування під заборонним знаком: співробітникам МЗС, прокуратури, міського управління МВС, апеляційного суду Київської області, Дипломатичної Академії, офісу СКМ».

Повідомляється, що цією метою на площі будуть в тестовому режимі розгорнуті шиномонтаж, автомийка, автозаправка, центр автострахування та продажу майбутніх паркомісць. Відбудеться збір підписів за включення «Свято-Михайлівської парківки» в список туристичних must see столиці. Також на тлі нової київської пам'ятки кияни та гості міста будуть мати можливість сфотографуватися з Віталієм Кличком.

маразм михайлівська площа паркінг транспорт київ кличко

Знак гривні
Знак гривні